OM OSS

 
 

I vår familj har maten alltid legat i fokus

Genom att dela med oss av matglädjen hittar vi gemenskapen. Vår idé var att starta en restaurang med inspiration från mor och mormors matlagning. 
Vietnams kulinariska karta delas in i tre olika områden - norra, centrala och södra delen. I norra delen dominerar den salta smaken med hjälp av soja och ostronsås. I den centrala delen kryddar man oftast med citrongräs, gurkmeja och curryblad då det torra klimatet komplicerar odling av grönsaker. I den tropiska södern har traditionellt varit en trend mot mer söta rätter och fisksåsen som en viktig ingrediens. Vi är från den centrala och södra delen av Vietnam. Det som särskiljer vietnamesisk mat är just skillnaden mellan maten beroende på vart i landet man befinner sig. Vi tror på att vår skillnad berikar vår matlagning och företagsidén utvecklades mot bakgrund av detta.
Menyn på restaurangen ska vara enkel men nytänkande utan att vara tråkig. För att veta vad det är vi serverar på tallriken skapar vi det mesta från grunden utan halvfabrikat, allt från buljong till såser. Vi vill sätta sydvietnamesisk mat på kartan genom att erbjuda göteborgarna bl. a street food på ett hälsosamt sätt av färska örter och hållbara råvaror. Vi har givetvis take away för de som är på språng!